Události ze dne 3.6.2024

05.06.2024 09:43

Šestnáct minut po osmé hodině ranní bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na parkovišti městského úřadu v Pardubické ulici stojí nesprávně automobil konkrétní barvy. Hlídka místo prověřila, avšak toto vozidlo nezaregistrovala.

V 9.08 hodin obdržela městská policie informaci, že na dětském hřišti v ulici Víta Nejedlého dopadl vyvrácený strom na potrubí horkovodu. Strážníci situaci na místě prověřili a poté o události vyrozuměli odbornou referentku Městského úřadu Chrudim, která celou záležitost převzala k řešení.

Krátce před desátou hodinou vyjeli strážníci do ulice V Hliníkách, protože u jedné z tamních budov postávali bezdomovci a činili nepořádek. Hlídka po příjezdu tyto lidi pro nevhodné chování z místa vykázala.

Ve 13.12 hodin oznámila na linku 156 občanka, že v sídlišti U Stadionu odchytla zcela mladé a nesoběstačné kotě. Hlídka zvíře umístila do přepravního boxu a převezla je do útulku v Sečské ulici.

Po půl třetí byli strážníci přivoláni k supermarketu v Poděbradově ulici s tím, že u tohoto objektu postávala žena bez domova a obtěžovala zákazníky. Hlídka dotyčnou občanku pro nevhodné chování z místa vykázala.

V 17.47 hodin upozornil městskou policii občan, že před supermarketem v Rooseveltově ulici leží na zemi bezdomovec. Strážníci tohoto muže, orientovaného místem i časem, rovněž vykázali.

Sedm minut po osmnácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že před supermarketem v Rooseveltově ulici nadávají bezdomovci kolemjdoucím lidem. Hlídka po příjezdu uvedené osoby poučila a z místa je vykázala.

V 19.48 hodin vyjeli strážníci do Michalského parku, kde měl v tuto dobu volně pobíhat pes. Hlídka před příjezdem na místo obdržela informaci o tom, že zvíře si již zajistil a z parku odvedl majitel.

Před šestou hodinou ranní se obrátil na městskou policii řidič s tím, že nedokázal v sídlišti Na Větrníku vyjet s automobilem z výměníku, kde parkoval, z důvodu nesprávně zaparkovaného cizího vozidla přímo před vraty. Oznamovatel pospíchal do zaměstnání a nemohl vyčkat na vyřešení vzniklé situace. Strážníci po domluvě s ním umístili za stěrač nesprávně stojícího vozidla výzvu pro nepřítomného řidiče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑