Události ze dne 4.3.2024

05.03.2024 18:56

V 7.35 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u konkrétního domu v Husově ulici parkuje automobil na zeleni a částečně také na chodníku. Hlídka za stěrač tohoto vozidla umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

O půl desáté byli strážníci přivoláni na náměstí U Vodárny, neboť tam občan zaregistroval nesprávně stojící automobily. Hlídka na dvě z těchto vozidel umístila výzvy pro nepřítomné řidiče a s přítomnou řidičkou třetího automobilu vyřešila dopravní přestupek na místě.

V 10.47 hodin informoval městskou policii majitel místního zahradnictví o tom, že v jeho prodejně je uložena cizí peněženka s doklady. Strážníci převzali od personálu příslušné provozovny uvedené věci a následně je uložili do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

Dvanáct minut před patnáctou hodinou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že za panelovým domem v Čáslavské ulici se nachází odložené a nezajištěné jízdní kolo a také odstavený nákupní vozík. Strážníci zmíněný dopravní prostředek vyzvedli a dopravili na služebnu, aby jej poté uložili do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim. O odstaveném nákupním vozíku hlídka vyrozuměla personál příslušného supermarketu.

Ve 14.52 hodin vyjeli strážníci do Pardubické ulice, kde před tamní garáží parkoval automobil, jenž její majitelce komplikoval vyjetí vozidlem na komunikaci. Hlídka na uvedeném místě dopravní přestupek neshledala. Oznamovatelka za asistence strážníků s automobilem z garáže vyjela.

Po šestnácté hodině občan poukázal na to, že v Havlíčkově ulici parkuje automobil v odbočovacím pruhu a další vozidlo stojí v křižovatce. Hlídka za stěrač prvního automobilu umístila výzvu pro nepřítomného řidiče, avšak v případě druhého vozidla shledala, že jeho řidič se dopravního přestupku nedopustil.

V 16.40 hodin obdržela městská policie informaci, že v ulici Na Rozhledně parkuje automobil konkrétní tovární značky v prostoru autobusové zastávky. Strážníci příslušnou zastávku prověřili, avšak uvedené vozidlo ani jiné nesprávně stojící automobily tam nezaregistrovali.

Před půl šestou oznámila na linku 156 místní obyvatelka, že do oplocení jejího pozemku někdo umístil cizí jízdní kolo. Hlídka tento starší, avšak zachovalý dopravní prostředek vyzvedla a poté jej uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

V 19.21 hodin vyjeli strážníci do sídliště U Stadionu, protože tam u konkrétní budovy stál automobil na zeleni. Hlídka na uvedeném místě zastihla dvě nesprávně zaparkovaná vozidla, za jejichž stěrače umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

Devatenáct minut po dvacáté první hodině se obrátila na městskou policii obyvatelka Pardubické ulice s tím, že doma zaslechla podezřelý hluk, a dodala, že jakmile vykoukla z okna, zaregistrovala skupinu mladíků, již kopali do odpadkových košů. Strážníci tyto mladé lidi dostihli a ověřili, zda svým počínáním nezpůsobili škodu na majetku. Protože příslušné nádoby na odpad nejevily žádné známky poškození, hlídka přestupky těchto osob vyřešila na místě.

Ve 22.33 hodin přivolal strážníky na Palackého třídu řidič, jenž nedokázal s automobilem vyjet z parkovacího místa, neboť mu v tom bránilo cizí nesprávně stojící vozidlo. Hlídka zjistila a kontaktovala majitele příslušného automobilu, jenž po vyřešení dopravního přestupku se strážníky vozidlo přeparkoval.

Po jedné hodině ranní se obrátil na městskou policii se žádostí o pomoc vrátný z městské ubytovny v Tovární ulici, protože do tohoto zařízení se právě dobýval bezdomovec. Strážníci u příslušné budovy zastihli místního muže bez domova, jenž u personálu hodlal vyzvednout deku. Hlídka dotyčného člověka poučila, aby podobné záležitosti řešil během denní doby a také ve střízlivém stavu. Toto sdělení vzal muž na vědomí a z místa sám odešel.

Deset minut před sedmou hodinou ranní bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že na vozovce v Rubešově ulici leží uhynulá kočka. Strážníci toto zvíře vyzvedli a dopravili do areálu technických služeb v Sečské ulici, kde uvedenou kočku umístili do speciálního mrazicího boxu, odkud bude vydána k odborné likvidaci.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑