Události ze dne 5.1.2024

10.01.2024 07:27

V 10.05 hodin se obrátil na městskou policii obyvatel sídliště Na Větrníku s tím, že jeho vyhrazené parkovací místo, určené pro vozidlo invalidy, obsadil cizí automobil. Strážníci po příjezdu na místo jednali s jeho řidičkou, jež byla také držitelkou průkazu invalidy. Hlídka s dotyčnou ženou vyřešila dopravní přestupek na místě.

Před polednem přivolala strážníky do Šnajdrovy ulice občanka, jež tam v poli zaregistrovala cizího ležícího psa s obojkem na krku, jehož majitel se poblíž nenacházel. Hlídka uvedené zvíře odchytla a poté od tamních obyvatel zjistila, komu tento pes patří. O chvíli později a po vyřešení přestupku strážníci tohoto psa v pořádku vydali majitelce.

Pět minut po třinácté hodině bylo oznámeno na linku 156, že v Čelakovského ulici komplikují chodcům pohyb nesprávně zaparkované automobily. Hlídka na tato tři vozidla umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

O hodinu později vyjeli strážníci do Pardubické ulice, protože tam žena zaregistrovala dlouhodobě zaparkovaný autovrak s poškozeným zadním sklem a s neplatnou technickou kontrolou. Hlídka uvedené vozidlo prověřila, přičemž zjistila, že tento automobil je kompletní, přičemž jeho technická kontrola vypršela teprve na konci loňského roku, tudíž se prozatím o autovrak nejedná. O této skutečnosti byla oznamovatelka následně vyrozuměna.

V 16.25 hodin se obrátili na strážníky během pochůzkové činnosti policisté s tím, že je třeba společně pátrat po jistém muži, neboť v jeho případě vyvstala důvodná obava, že požil jed. Hlídka následně postupovala dle dispozic PČR do sedmnácté hodiny, kdy vyšlo najevo, že zmíněný člověk se právě nachází poblíž Pardubic.

Před dvacátou druhou hodinou obdržel operátor městské policie tísňový signál o narušení objektu skladu u rozhledny Bára. Uvedenou budovu prověřila hlídka, avšak nepovolanou osobu, ani násilné vniknutí do tohoto skladu nezaregistrovala.

Minutu po půlnoci bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v jedné z místních restaurací docházení k podávání alkoholických nápojů mladistvým osobám. Strážníci přítomné hosty příslušného podniku prověřili, přičemž tam zastihli pouze pět dospělých lidí. Oznámené protiprávní jednání v tomto případě hlídka neshledala.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑