Události ze dne 5.3.2024

06.03.2024 12:42

Krátce po osmé hodině dopolední se obrátil na městskou policii pracovník vodárenské společnosti s tím, že v ulici Strojařů brání nesprávně zaparkovaný automobil v přístupu do garáže této firmy, která je umístěna v objektu bývalého výměníku. Hlídka, jež poté vyjela na uvedené místo, zmíněné stojící vozidlo nezastihla.

V 11.50 hodin obdržel operátor městské policie výstražný signál o narušení objektu u rozhledny Báry. Strážníci budovu zvenčí prověřili, avšak násilnému vniknutí dovnitř nic nenasvědčovalo. Na místo byla následně přivolána odpovědná osoba, jež prověřila také interiér budovy. Jelikož k protiprávnímu jednání v tomto případě nedošlo, hlídka odjela.

Osm minut po třinácté hodině byli strážníci přivoláni na sídliště Na Větrníku, protože tam u jednoho z domů parkoval na chodníku automobil. Hlídka na uvedené vozidlo umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

V 15.15 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v supermarketu v ulici SNP došlo ke krádeži zboží. Strážníci v prodejně zastihli podezřelou mladistvou dívku, jež se ke svému úmyslnému jednání doznala, proto hlídka vyřešila její přestupek proti majetku na místě pokutovým příkazem. Neuhrazené zboží bylo v pořádku vráceno zpět do prodeje.

Po šestnácté hodině informovala strážníky občanka, že na nábřeží Karla Čapka v tuto denní dobu svítí lampy veřejného osvětlení. Hlídka uvedené sdělení ověřila a následně o této skutečnosti vyrozuměla příslušného pracovníka technických služeb, jenž přislíbil, že zjedná nápravu.

Ve 20.39 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že v Novoměstské ulici se v jednom ze zaparkovaných automobilů nachází uzavřený pes. Strážníci příslušné vozidlo, v němž byla umístěna dvě zvířata, prověřili a celou věc konzultovali s pracovnicí místního útulku. Během noci hlídka stav obou psů v automobilu, kde měli k dispozici vodu i potravu, pravidelně monitorovala, přičemž nic nenasvědčovalo tomu, že by strádali. V ranních hodinách se u tohoto vozidla podařilo zastihnout majitelku, jež sdělila, že umístěním zvířat do automobilu zcela výjimečně řešila mimořádnou událost, a dodala, že během noci stav svých zvířat pravidelně kontrolovala a průběžně jim doplňovala zásobu vody i potravy.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑