Události ze dne 6.5.2024

07.05.2024 17:56

Po sedmé hodině ranní přivolal strážníky do Malecké ulice občan s tím, že v prostoru tamní autobusové zastávky parkují dva automobily. Hlídka na příslušném místě stojící vozidla nezaregistrovala. Oznamovatel měl zřejmě na mysli druhou autobusovou zastávku ve stejné ulici, kde sice v uvedené době automobily parkovaly, avšak vzhledem k tomu, že se jednalo o zrušenou zastávku, protiprávního jednání se jejich řidiči nedopouštěli.

V 7.51 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Sokolovské ulici stojí před vjezdem na soukromý pozemek cizí automobil, jenž jeho majiteli znemožnil vyjetí vozidlem na komunikaci. Po příjezdu strážníků se k tomuto automobilu dostavila řidička, která po vyřešení dopravního přestupku s hlídkou vozidlo přeparkovala.

Třináct minut před osmou hodinou informovala městskou policii občanka, že u jistého domu v sídlišti U Stadionu se nachází odložené a nezajištěné jízdní kolo. Strážníci uvedený dopravní prostředek vyzvedli a dopravili na služebnu, aby jej poté uložili do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

V 11.03 hodin vyjeli strážníci do Revoluční ulice, protože v areálu tamního dětského hřiště parkoval automobil. Přítomný řidič hlídce sdělil, že tam vjel za účelem přepravy nábytku. Po vyřešení přestupku dotyčný muž s vozidlem odjel.

Před šestnáctou hodinou se obrátila na městskou policii řidička s tím, že nedokázala vyjet s automobilem z parkovacího místa v ulici U Parku, jelikož jí v tom zabránil nesprávně stojící nákladní automobil. Před příjezdem strážníků na příslušné místo žena oznámení odvolala s odůvodněním, že zmíněné nákladní vozidlo již odjelo pryč, tudíž přítomnosti hlídky již není zapotřebí.

V 16.16 hodin bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u konkrétního domu v Malecké ulici parkuje automobil na chodníku. Strážníci za stěrač tohoto vozidla umístili výzvu pro nepřítomného řidiče.

Krátce po sedmnácté hodině byla hlídka přivolána do ulice Na Rozhledně, neboť tam na veřejném prostranství měla skupina cizinců porcovat neurčité zvíře. Strážníci na tamní travnaté ploše zastihli muže, jenž právě kuchal řádně zakoupené ryby. Protože hlídka v jeho počínání protiprávní jednání neshledala, dotyčného muže poučila a poté odjela.

Pět minut po devatenácté hodině upozornil městskou policii občan, že v obci Vlčnov parkují na zeleni u rybníka automobily. Strážníci na tato tři vozidla umístili výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 19.18 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v Husově ulici u jistého domu stojí automobily na chodníku. Hlídka za stěrače dvou z nich umístila výzvy pro nepřítomné řidiče. S přítomným řidičem třetího vozidla vyřešili strážníci přestupek na místě.

O dvacet minut později se obrátila na městskou policii se žádostí o spolupráci dispečerka Zdravotnické záchranné služby, jež uvedla, že na Podhůře došlo v jednom z domů k pádu ženy na zem, přičemž během pádu zřejmě neutrpěla zranění. Dotyčná pracovnice dodala, že bude třeba, aby jí strážníci poskytli potřebnou pomoc a v případě zranění této občanky aby přivolali zdravotníky. Hlídka po příjezdu vyzvedla ležící ženu ze země nezraněnou a uložila ji na lůžko, kde setrvala v péči přítomného manžela.

Po druhé hodině ranní kontaktovala strážníky místní obyvatelka s tím, že doma došlo k jejímu pádu z lůžka, přičemž sama nedokázala vstát, neboť nedávno podstoupila lékařský zákrok. Vzhledem k tomu, že dotyčná žena dodala, že dveře jejího bytu jsou uzamčené, hlídka na příslušnou adresu přivolala hasiče, již o chvíli později byt zpřístupnili. Hlídka poté jeho ležící obyvatelku ze země vyzvedla. Jelikož dotyčná žena trpěla akutními zdravotními obtížemi, byla k ní přivolána Zdravotnická záchranná služba, jejíž posádka ji převzala do péče.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑