Události ze dne 7.5.2024

09.05.2024 12:50

Po jedenácté hodině dopolední se obrátil na městskou policii obyvatel Husovy ulice s tím, že před vjezdem na jeho soukromý pozemek stojí cizí automobil, jenž mu znemožnil vyjetí vozidlem na komunikaci. Před příjezdem strážníků dotyčný muž oznámení odvolal s tím, že uvedený automobil odjel pryč, tudíž přítomnost hlídky již není zapotřebí.

V 11.36 hodin přivolala strážníky do budovy úřadu v Pardubické ulici úřednice, jež sdělila, že přítomný klient odmítl opustit kancelář, přičemž začal jednat agresivně. O chvíli později žena oznámení odvolala, neboť dotyčný muž se uklidnil a budovu úřadu sám opustil.

Osm minut po poledni obdržela městská policie informaci, že na jistém místě v Husově ulici nesprávně parkuje dodávkový automobil. Po příjezdu hlídky se k uvedenému vozidlu dostavil řidič, jenž po vyřešení dopravního přestupku automobil přeparkoval.

Ve 12.16 hodin bylo oznámeno na linku 156, že v supermarketu v ulici Obce Ležáků došlo ke krádeži zboží. Protože během šetření této události v prodejně vyšlo najevo, že se nejednalo o úmyslné jednání podezřelé osoby, nýbrž o její roztržitost, hlídka v tomto případě protiprávní jednání neshledala a následně odjela.

O šestnáct minut později vyjeli strážníci do Pardubické ulice, protože tam na zemi ležel bezdomovec. Hlídka tohoto muže po probuzení vykázala, orientovaného místem i časem.

Krátce před třináctou hodinou bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že u supermarketu v Poděbradově ulici se pohybuje zmatený cizinec, jenž od kolem jdoucích lidí žebrá peníze. Strážníci uvedeného člověka, jenž jevil známky požití většího množství alkoholu, podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol s naměřenou hodnotou 3,1 promile alkoholu. Poté jej dopravili na adresu jeho trvalého pobytu, kde dotyčného muže převzal v pořádku do péče jeho kamarád.

V 18.07 hodin informovala městskou policii občanka, že v ulici Pod Strání parkují automobily na chodníku. Strážníci příslušnou ulici prověřili, avšak nesprávně stojící vozidla nezaregistrovali. Hlídka však zpozorovala automobil parkující na chodníku v nedaleké Čáslavské ulici, proto za jeho stěrač umístila výzvu pro nepřítomného řidiče.

Přesně v devatenáct hodin přivolala strážníky do Poděbradovy ulice ostraha tamního supermarketu, jelikož před touto prodejnou postával zapáchající bezdomovec, jenž se nevhodně choval. Hlídka dotyčného muže poučila a poté jej z místa vykázala, orientovaného místem i časem.

Dvacet šest minut po dvacáté druhé hodině bylo oznámeno na linku 156, že u čerpací stanice v Olbrachtově ulici se pohybuje podezřelý člověk, jenž může být pod vlivem návykových látek, neboť hovoří sám k sobě. Strážníci v uvedeném muži zjistili místem i časem orientovaného cizince, jenž právě telefonoval, přičemž na nedaleké lavičce seděl jeho kamarád, rovněž orientovaný místem i časem, který v klidu popíjel nápoj. Protiprávní jednání v tomto případě hlídka neshledala.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑