Události ze dne 9.3.2024

11.03.2024 18:30

Krátce po deváté hodině dopolední vyjeli strážníci do sídliště U Stadionu, protože tam automobil parkoval na zeleni. Hlídka u příslušné budovy zastihla dvě nesprávně stojící vozidla, za jejichž stěrače umístila výzvy pro nepřítomné řidiče.

V 9.34 hodin se na Resselově náměstí obrátil na strážníky muž s tím, že v ulici Na Šancích vyzvedl odložený cizí mobilní telefon. Hlídka tento přístroj převzala a poté jej uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

Osm minut po desáté hodině oznámila na linku 156 řidička, že její automobil, stojící v ulici Sladkovského, zablokovalo cizí vozidlo. Hlídka na příslušný automobil umístila výzvu pro nepřítomného řidiče. Oznamovatelka za asistence strážníků s vozidlem z místa vyjela.

V 10.29 hodin byli strážníci přivoláni na vlakové nádraží v ulici Čs. armády, neboť se tam zdržoval bezdomovec, jenž odmítal odejít. Po příjezdu hlídky tento místem i časem orientovaný člověk nádraží opustil.

Minutu po jedenácté hodině bylo oznámeno prostřednictvím tísňové linky, že dotyčný bezdomovec se vrátil zpět na nádraží. Hlídka tohoto muže z objektu vlakového nádraží vykázala.

V 11.46 hodin vyjeli strážníci opět do ulice Čs. armády, jelikož stejný člověk bez domova znovu vstoupil do budovy vlakového nádraží a usadil se u topení. Hlídka také v tomto případě muže bez domova, jenž nikam necestoval, z budovy drah vykázala.

Ve 12.33 hodin předala pokladní drah strážníkům cizí nalezenou platební kartu. Hlídka tento předmět uložila do oddělení ztrát a nálezů Městského úřadu Chrudim.

Po půl čtvrté se obrátila na městskou policii se žádostí o spolupráci Policie ČR s tím, že v sídlišti Na Větrníku došlo u jedné z budov k uvolnění části omítky, jež dopadla na opodál stojící automobil. Policisté dodali, že bude třeba, aby strážníci inkriminované místo obehnali páskou s nápisem Zákaz vstupu. Jelikož hlídka v ohroženém prostoru zaregistrovala další tři stojící vozidla, kontaktovala jejich majitele a vyzvala je, aby své automobily přeparkovali. Poté strážníci v místě události upevnili technický prostředek k zabránění vstupu osob a dle katastru nemovitosti zjistili majitele příslušné budovy. Celou věc pak dořešila PČR.

V 15.59 hodin bylo oznámeno na linku 156, že u konkrétního domu v sídlišti Na Větrníku nesprávně parkují automobily. Strážníci na šest z nich umístili výzvy pro nepřítomné řidiče. S přítomnými řidiči dalších dvou vozidel vyřešila hlídka přestupky na místě.

O půl osmé se obrátil na městskou policii syn místní obyvatelky, jenž se právě nacházel mimo Chrudim, s tím, že obdržel informaci o tom, že jeho matka doma upadla, přičemž nedokázala stisknout tísňové tlačítko, jež má při sobě k dispozici. Dotyčný muž dodal, že není vyloučeno, že během pádu utrpěla zranění, proto na závěr požádal strážníky, aby stav jeho příbuzné doma prověřili. Hlídka pomocí klíče vstoupila do domu dotyčné občanky, jež sdělila, že se jí po pádu točí hlava. Strážníci tedy na místo přivolali Zdravotnickou záchrannou službu, jejíž posádka paní vyšetřila, ale důvod k její hospitalizaci neshledala. Na základě tohoto zjištění obě složky následně odjely. O zdravotním stavu dotyčné ženy byl informován její syn.

Ve 20.32 hodin byli strážníci přivoláni do Olbrachtovy ulice, protože tam u kolejiště bezdomovci rozdělávali oheň. Hlídka na uvedeném místě zastihla jednu osobu, jež hodlala opékat buřty. Jakmile strážníci tohoto muže poučili, plameny řádně uhasil.

Před půl jedenáctou požádala městskou policii o pomoc pečovatelka ze zařízení pro seniory v Soukenické ulici s tím, že tam došlo k pádu klienta, jemuž sama nedokázala pomoci vstát. Hlídka dotyčného muže vyzvedla po pádu nezraněného a uložila jej v pořádku na lůžko, kde setrval v péči přítomné pracovnice.

Šest minut po dvacáté třetí hodině strážníci během pochůzkové činnosti zaregistrovali v prostoru u bankomatu v budově peněžního ústavu na Palackého třídě ležícího bezdomovce. Jakmile byl dotyčný člověk z objektu hlídkou vykázán, poukázal na silnou bolest nohy, proto k němu byla přivolána Zdravotnická záchranná služba, jež tohoto muže se zdravotními problémy dopravila do nemocnice.

Před jednou hodinou ranní požádal městskou policii o spolupráci operační důstojník PČR, a to vzhledem k vytížení vlastních hlídek, neboť bylo třeba, aby strážníci prověřili oznámení o rušení nočního klidu hlasitou hudbou, jež vychází z altánu ležícího u místní cyklostezky. Strážníci na příslušném místě zastihli skupinu mladých lidí, kteří před jejich příjezdem reprodukovanou hudbu vypnuli. Po vyřešení přestupku na místě se přítomné osoby rozešly.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑