Události ze dne 9.7.2024

10.07.2024 12:28

Po desáté hodině dopolední prověřovala hlídka na základě telefonického podnětu dopravní značení v ul. V Průhonech a okolí. Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že značení je umístěné v souladu s vydaným rozhodnutím.

V 11.09 hodin oznámila žena na linku 156, že na Tyršově náměstí leží ulomená dopravní značka. Strážníci na místě zjistili, že došlo k poškození značky a také patky, ve které je uchycena. Případ byl zadokumentován a další postup bude odvislý od výsledků provedených šetření.

V 12.14 hodin se na městskou policii obrátil pracovník firmy, provádějící stavební práce v ulici Dr. Milady Horákové. Dle jeho sdělení zde projíždějí vozidla, která tímto porušují zákaz vjezdu. Strážníci v prostoru, do kterého je vjezd zakázán, kontrolovali dodržování dopravního značení. Řidiči projíždějících vozidel byli poučeni o porušování dopravního značení a byly jim vysvětlovány objízdné trasy. Na stejné místo se strážníci vrátili také po patnácté hodině.

V 13.19 hodin přijali strážníci oznámení, ve kterém oznamovatelka uvedla, že ve Střeleckém parku se nacházejí bezdomovci, kteří zde dělají nepořádek a údajně nadávají kolemjdoucím. Po příjezdu na místo se zde nacházeli dva místní bezdomovci. Ti byli v klidu, žádný nepořádek okolo nich nebyl zaznamenán. U sebe měli pouze dvě prázdné plastové lahve, které následně vyhodili do odpadkového koše. To, že by oslovovali procházející lidi, odmítli. K celé věci byli náležitě poučeni.

Po šestnácté hodině vyjížděla hlídka do ulice Tovární, kde se mělo u jedné z tamních firem nacházet odložené jízdní kolo. Strážníci pánské kolo černo-modré barvy převzali a po zadokumentování jej předali na oddělení ztrát a nálezů.

Další nález převzala hlídka na základě žádosti Policie ČR o hodinu později v ulici Na Ostrově. V tomto případě se jednalo o mobilní telefon. Ještě týž den se podařilo telefon vrátit jeho majitelce.

V 18.48 hodin přijal operační důstojník oznámení, kdy oznamovatelka uvedla, že se nachází ve Fortenské ulici, kde je napadána nějakým mužem. Na místě se nacházela oznamovatelka a také muž, který ji měl dle oznámení napadat. Oba shodně uvedli, že mezi nimi došlo pouze ke slovní rozepři. Ani jeden z nich nechtěl celou věc dále řešit. Muž z místa následně odešel.

Před jednadvacátou hodinou prověřovali strážníci oznámení o černé skládce. Ta se měla nacházet ve Slatiňanech v ulici Medunova. Zde byly u kontejnerového stání nalezeny staré matrace, plastové trubky, plastové koše a pytle s odpadem. Na místě byla pořízena fotodokumentace, případ byl zadokumentován a další postup bude odvislý od výsledků provedených šetření.


Důležitá telefonní čísla

156 - tísňová linka městské policie

469 657 826 - běžná telefonní linka
 

150 - Hasičský záchranný sbor

155 - Zdravotnická záchranná služba

158 -  Policie České republiky

Časté dotazy

Zřizovatel

Město Chrudim

Užitečné odkazy

Registrace psa do systému ČIPES
 
 CEREK           Sportovní areály města Chrudim
Útulek Chrudim      Záchranná stanice živočichů a ekocentrum Pasíčka
    Policie ČR         Informační centrum
      
 

© 2024, Město Chrudim – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑